Rico D'Rozario is altijd met muziek bezig, zowel actief als passief. Op jonge leeftijd begonnen als drummer, stapte hij eind jaren '60 uit de live muziekwereld om in Londen fotografie te studeren. Vanaf toen is hij begonnen de showbiz van achter de lens vast te leggen. Hij werkte als freelance fotograaf voor Melody Maker, maar stopte hiermee toen hij in 1973 naar Nederland verhuisde. Daar werkte hij voor pop- en jazztijdschriften en het net verschenen blad OOR. Sindsdien maakt hij werk voor circa 150 platenhoezen, promotiemateriaal, boekomslagen, mode, celebrities -en bedrijfsfotografie, reclame en video. 

Rico D'Rozario is een bekende naam in de wereld van de fotografie. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat hij allang voordat hij fotograaf werd, schilderde met airbrush technieken. Vijf nieuwe prints uit zijn collectie platenhoezen, posters en schilderijen worden op deze website getoond. Deze zijn op Jazz gebaseerde computer airbrush werken. Hiervan zijn zeefdrukken gemaakt in een beperkte collectors oplage van 25 per print. Ze zijn los verkrijgbaar of in een complete set van 5 stuks.

Tot tweemaal toe ontving hij de Portrait Prize in de prestigieuze Zilveren Camera Award. Er werden vele exposities van zijn werk gehouden. In het jaar 2000, heeft hij een fotoboek geproduceerd voor het 25ste North Sea Jazz  festival Jubileum.

Rico heeft in 2006 zijn derde boek uitgegeven “RESPECT the beat goes on”. Dit boek is gebaseerd op soul en de vele, latere genres die hieruit voortgebracht werden, van Funk, Disco, Hiphop en RnB. Later in hetzelfde jaar heeft hij in opdracht een serie portretten gemaakt van vijf Nederlandse, vrouwelijke artiesten. De serie heet “An ode to Billie Holiday”.

Momenteel werkt hij aan een aankomende expositie die op 5 juli 2016 in Parijs zal openen. Deze expositie, getiteld : Rico D'Rozario "Shooting Stars", zal later in de OBA Amsterdam worden getoond en is een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Gelijktijdig zal dan zijn vierde boek onder dezelfde titel worden gepresenteerd.